De eerste violen van het Haags Barokgezelschap o.l.v. Gilles Michels
De eerste violen van het Haags Barokgezelschap o.l.v. Gilles Michels Foto:

Zonnige Cantate in de DORPSKERK

zondag 7 april 2024 19:15

Op 7 april, om 19:15 klinkt in de dorpskerk te wassenaar, zoals eduard van hengel schrijft, één van de zonnigste Cantates die Johann Sebastian Bach componeerde: “wer da gläubet und getauft wird, der wird selig werden”, bwv37.

Met deze tekst wordt het Marcus-evangelie afgesloten. Koor en orkest van het Haags barokgezelschap o. dirigent Gilles Michels brengen aan de luisteraar de vreugde van de verschijningen van jezus over. 

Na zijn opstanding geeft hij zijn discipelen de opdracht om zijn universele boodschap van liefde te verspreiden. Bach kiest de stralende toonsoort A-groot als voertuig om ons dit bericht mee te geven.