Afbeelding
Foto:

Voorlinden Klassiek: Strijkkwartet 4 April 2024

donderdag 4 april 2024 10:00

Het Behn Quartet won de Orlando International Chamber Music Competition 2017 en was Associate Ensemble aan het Royal Birmingham Conservatoire.

Vanaf november spelen elke maand jonge muzikale talenten van de Stichting Eigen Muziekinstrument in het auditorium van het museum een speciale klassieke compositie tijdens Voorlinden Klassiek. Na afloop van het concert kun je het museum bezoeken.

Het kwartet heeft een indrukwekkende reputatie opgebouwd met opnamen voor Linn Records, optredens tijdens het West Cork Chamber Music Festival, de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam, in Wigmore Hall London en het Concertgebouw Amsterdam. Ook brachten ze de wereldpremière van Sir Peter Maxwell Davies’ laatste werk. Bij Voorlinden spelen ze onder andere werk van de vrouwelijke componisten Germaine Tailleferre, lid van beroemd componistencollectief Le Six, en de Poolse sterviolist en componist Grazyna Bacewicz.

9.15 uur Restaurant open voor koffie & thee
9.30 uur Garderobe in het museum open
9.40 uur Auditorium open
10.00 uur Start concert
11.00 uur Einde concert

Na afloop kun je het museum bezoeken.

Tarieven

30 euro inclusief entree museum